Субота, 20.04.2024, 15:28

 
Меню сайту

Конкурс прогнозистів
Прізвище Ім'яОчки
1Рацин Володя8
2Рацин Оксана6
3Кравець Юрій4
4Зятик Валентин3
5Гнип Роман3


Наше опитування
На якому місці закінчимо чемпіонат області?
Всього відповідей: 46

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Жовтень » 27 » Заліщицький "Дністер" - володар "срібних" нагород обласної першості
16:12
Заліщицький "Дністер" - володар "срібних" нагород обласної першості

От і завершився ХХVІ чемпіонат Тернопільщини по футболу, завершився на мажорній ноті – завоюванням «срібних» медалей. Останній матч 22, завершального, туру обласних перегонів, який «Дністер» грав 25 жовтня на своєму полі з ФК «Бережани» і переміг з рахунком 2:0. Головний конкурент заліщан в боротьбі за друге місце ФК «КАМ» в цей день переміг на своєму з таким же рахунком ФК «Поділля-Агрон» з Тернопільського району і став «бронзовим» призером. Інші матчі закінчилися з такими рахунками: ФК «Зборів» – ФК «Буревісник» – 1:5, ДЮСШ – ФК «Збруч» – 1:1, ФК «Нива» – ФСК «Чортків» – 3:0 (неявка на матч гостей), ФК «ДСО» – вихідний. На сьогоднішній день залишився не зіграним матч 21 туру між ФСК «Чортків» – ДЮСШ, який по інформації обласної федерації, буде проведений 28 жовтня, в середу. Без врахування цього матчу, ФСК «Чортків» перебуває на 5 сходинці, маючи в своєму активі 31 очко. Четверту сходинці таблиці займає кременецький «Буревісник», маючи у своєму активі як і чортківчани, 31 очко, але, нагадаю, що ФСК «Чортків» ще має гру в запасі з ДЮСШ м. Тернопіль. У разі перемоги або нічиї чортківчан, кременецькі футболісти опустяться на п’яту сходинку, а відповідно, ФСК «Чортків», займе четверте.

Тепер щодо самого матчу між командами «Дністер» та ФК «Бережани». Заліщицький «Дністер» до цієї гри підійшов з деякими кадровими проблемами. З різних причин в цьому матчі не змогли взяти участь такі футболісти: Роман Буртник (отримав травму у минулому турі із ФК «ДСО»), Володимир Леськів (травмований), а також з різних причин не змогли взяти участь Михайло Рябий, Владислав Токарчук, Олександр Гнида, Роман Семенюк. Враховуючи відсутність цих гравців, Ярослав Васильович, тренер «Дністра», на цей матч випустив наступний стартовий склад: у рамці воріт своє звичне місце зайняв Іван Мельник, пару центральних захисників склали Андрій Ковалишин та Ярослав Олексів, лівим захисником грав Роман Левицький, правим – Андрій Пилипʼюк, Богдан Скибінський та Іван Щербак грали центральними півзахисниками, на флангах – Євген Гурін (лівому) та Іван Городиснький (правому), під нападником – Іван Джус і вістрі атаки команди діяв Іван Тарабалка. В заміні перебували: Олександр Шацький – воротар, польові гравці – Назар Стратій, Тарас Лилик, Ігор Рацин.

Футболісти, господарі поля, вийшли на цю гру з прагненням тільки до перемоги, адже, щоб стати віце-чемпіонами їм була потрібна тільки перемога, не важливо з яким рахунком, розрив між переслідувачами був всього в одне очко. І вже на 11 хвилині Іван Городинський забиває такий бажаний, швидкий гол. Цей гол добавив впевненості заліщицьким футболістам і вони раз-по-раз загрожували воротам гостей. На 34 хвилині кращий бомбардир команди і обласної першості Іван Тарабалка втрачає реальний шанс подвоїти рахунок, воротар гостей намертво ловить м’яч після його удару. На 35 хвилині матчу відбувся, напевно, ключовий момент у цьому матчі. За фол останньої надії проти нашого нападника Івана Тарабалки арбітр вилучає з поля футболіста гостей. Штрафний удар пробивав Євген Гурін і не помилився: він своїм фірмовим невідпорним ударом забиває другий гол у ворота госте і, як згодом виявилося, робить остаточний рахунок матчу 2:0 на користь заліщицької команди.

З початком другого тайму більше ініціативою володіли гості, але бодай скоротити відставання в рахунку їм так і вдалося. Свої моменти також мали і господаря. На 56 хвилині Іван Городинський втрачає реальний шанс збільшити рахунок матчу і зробити дубль, воротар гостей рятує свої ворота здавалось би від вірного гола. На 59 і 61 хвилинах міг відзначитись Євген Гурін: в першому випадку м’яч просвистів над поперечиною воріт, в другому – воротар зреагував на удар. А на 72 хвилині тільки неякісний стан газону футбольного поля завадив йому відзначитись вдруге. «Дністер» по ходу другого тайму робить заміни: замість Івана Джуса, Євгена Гуріна, Івана Мельника на поле вийшли відповідно Назар Стратій, Тарас Лилик і Олександр Шацький. Після добавлених арбітром матчу трьох хвилин лунає фінальний свисток, який провістив про те, що заліщицький «Дністер» – віце-чемпіон обласної першості. Також по завершенню матчу голова районної федерації футболу Василь Федорович Лопушняк вручив команді грошову премію в сумі 2100 грн. Грошову премію виділи з власних коштів вболівальники-підприємці: Василь Андрусик, Степан Навольський, Ігор Кривко, Семен Маринюк, Іван Городинський, Юлій Лопавчук, Віталій Зятик, Роман Паздрій, Іван Добровольський.

Від імені усіх вболівальників я хочу привітати команду із завоюванням «срібних» медалей чемпіонату Тернопільської області з футболу і перерахувати всіх, хто кував цю «срібну» перемогу команди. Це: воротарі – Іван Мельник і Олександр Шацький, гравці в полі – Роман Буртник, Андрій Ковалишин, Андрій Базюк, Роман Семенюк, Іван Щербак, Ігор Рацин, Назар Стратій, Роман Левицький, Іван Городинський, Богдан Скибінський, Євген Гурін, Юрій Гричан, Михайло Рябий, Андрій Пилипʼюк, Владислав Токарчук, Володимир Леськів, Олександр Гнида, Іван Тарабалка, Віктор Піхлик, Іван Джус, Тарас Лилик. Постійно опікувались командою: голова районної федерації футболу Василь Федорович Лопушняк, голова районної державної адміністрації Борис Іванович Шипітка, голова районної ради Іван Петрович Дрозд, бувший заліщицький міський голова Володимир Станіславович Беневʼят. Свої власні кошти і душу вкладав в команду її президент Ігор Іванович Білінський, йому допомагали: Віталій Ярославович Зятик – начальник команди, Петро Степанович Рацин – прес-секретар команди, Ігор Степанович Мамалига – директор фізкультурно-спортивного товариства «Колос», Василь Ярославович Олексів – лікар команди. Головним тренером команди на початку сезону був призначений Ярослав Васильович Олексів, який разом з граючим тренером Андрієм Олексійовичем Ковалишином успішно справились із покладеними на них обов’язками по організації тренувального процесу і організації гри команди.

Також хочеться подякувати усім спонсорам, які допомагали команді в цьому сезоні: Заліщицька районна рада та районна державна адміністрація; Заліщицька міська рада; приватні підприємці: Ігор Іванович та Олександра Станіславівна Білінські, Іван Михайлович Навольський, Оксана Миколаївна Золота, Василь Дмитрович Андрусик, Іван Іванович Городинський, Василь Ярославович Олексюк, Андрій Іванович Качор, Оксана Мирославівна Навольська, Богдан Михайлович Левандовський, Василь Михайлович Оскоріп, Володимир Петрович Рацин, Тарас Романович Чельняк, Юрій Володимирович Балич, Іван Васильович Яковишин, Юлій Федорович Лопавчук, Роман Богданович Паздрій, Василина Василівна Кочман, Ярослав Миколайович Похович, Ірина Гілерівна Баланюк, Віталій Ярославович Зятик, Михайло Іванович Мізюнський, Семен Онуфрійович Маринюк, Ярослав Станіславович Вацик, Наталія Іванівна Тартачник, Ігор Іванович Кривко, Богдан Володимирович Тракало, Василь Петрович Козак.

На цьому футбольне життя в районі не завершується. 31 жовтня, в суботу, в селі Шутроминці буде проведено турнір «Кубок Героїв Майдану». Початок турніру о 9.00 годині. А 1 листопада, в неділю, о 14 годині на стадіоні «Дністер» в м. Заліщики буде зіграний «золотий» матч за звання чемпіона району між командами ФК «Ворвулинці» і ФК «Добровляни», так як ці команди в регулярному чемпіонаті району набрали по 57 залікових бали і не визначили переможця-чемпіона.

А матч за суперкубок району між чемпіоном і володарем кубка району ймовірно відбудеться 8 листопада о 14 годині на стадіоні «Дністер» в м. Заліщики.

Сергій Дудка

редактор сайту, спортивний оглядач

Переглядів: 1095 | Додав: dydka85 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт

Турнірна таблиця
  КомандаВ Н П О 
1Нива Тб.2016
2Нива Тр.2206
3Збруч2016
4Агрон1205
5Нива Бер.1205
6Дністер1114
7ДСО1114
8Копичинці1023
9Козова0020
10Чортків0030











Календар матчів

Попередній матч

22 травня 2016 року

ФК "Копичинці"

/м.Копичинці/

1

"Дністер"

/м.Заліщики/

1

 

 

Наступний матч

29 травня 2016 року

"Дністер"

/м.Заліщики/

3 

"ДСО-Поділля"

/Тернопіл. р-н./

 3



Архів записів

Соціальний блок


Партнер


Розробка сайту | Гаврилюк Сергій © 2024Безкоштовний хостинг uCoz