Четвер, 18.04.2024, 22:04

 
Меню сайту

Конкурс прогнозистів
Прізвище Ім'яОчки
1Рацин Володя8
2Рацин Оксана6
3Кравець Юрій4
4Зятик Валентин3
5Гнип Роман3


Наше опитування
На якому місці закінчимо чемпіонат області?
Всього відповідей: 46

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Липень » 13 » Володимир Мариновський підбив підсумки І кола
11:27
Володимир Мариновський підбив підсумки І кола

На проміжному фініші цьогорічного чемпіонату Тернопільщини, на жаль, є підстави говорити про те, що з дистанції може достроково зійти щонайменше один учасник обласних футбольних баталій.

Про це та інше в ексклюзивному інтерв’ю для вісника «Гол» розповідає голова обласної федерації футболу, член виконкому ФФУ Володимир Мариновський.

 – Як відомо, Володимире Миколайовичу, у минулому чемпіонаті до фінішу дійшли лише вісім команд. А це означає, що в період міжсезоння федерації довелося докласти чимало зусиль, аби залучити якомога більше колективів до нового змагального процесу. У підсумку в турнірних протистояннях стартувало вже дванадцять клубів. Власне, це той максимум, якого зуміли добитися?

– Однозначно можу сказати, що і цього показника змогли досягти лише завдяки тому, що наполегливо боролися за кожного учасника обласного чемпіонату. Працівники нашої федерації побували фактично в усіх регіонах Тернопілля. Зустрічалися з керівниками районів, місцевими меценатами та ентузіастами футболу, активними уболівальниками… Словом, з усіма тими, хто б міг допомогти повноцінному функціонуванню футбольного клубу. Неодноразово особисто розмовляв з очільниками облради та ОДА, аби й вони сприяли тому, щоб кожен район мав свого представника в обласних турнірах. На жаль, доводиться говорити, що далеко не скрізь із розумінням  поставилися до цієї важливої справи, не захотіли усвідомити того, що люди навіть у непростий для країни час мають отримувати і певні позитивні емоції, аби відтак і працювати з подвійною енергією. А футбол, власне, і є тим чинником для численних його шанувальників, який дарує незабутні позитивні миттєвості безкомпромісної боротьби за перемогу.

Мені особливо прикро, що передусім з таких традиційно футбольних і водночас економічно спроможних районів, як Бучацький, Гусятинський, Лановецький, Збаразький, Козівський та інші, не беруть участі в обласних турнірах їх представники. І тут не може бути інших оправдань, окрім того, що владні структури на місцях безвідповідально поставилися до своїх обов’язків дбати про гармонійний розвиток людей. Бо у цих регіонах однозначно є багато талановитих футболістів і тренерів, скрізь функціонують ДЮСШ, є чимало активних шанувальників шкіряного м’яча, а тому не було жодних перешкод для формування боєздатних команд.

Ми добре розуміємо, що нині є проблеми із фінансуванням в усіх галузях, але це не означає, що маємо заощаджувати на футболі, тим паче, коли йдеться про аматорську складову наймасовішого виду спорту. Пригадую, минулого року на одній з нарад за участю керівників області було поставлено запитання про те, наскільки проблематично і затратно для районного бюджету утримувати футбольну команду любительського рівня? Провідні фінансові фахівці однозначно відповіли, що абсолютно реально виділити суму, скажімо, сто тисяч гривень, яка не є надто обтяжливою для будь-якого регіону Тернопільщини. А цих грошей плюс спонсорська допомога місцевих меценатів цілком достатньо, аби в районі функціонував боєздатний аматорський колектив.

– Водночас, наскільки відомо, для того, аби залучити до участі в обласних змаганнях представників окремих районів,доводилося докладати неабиякі зусилля…

– Наскільки це було ефективно і доцільно - покаже час . Але вже на проміжному фініші є підстави говорити про те, що з дистанції може достроково зійти щонайменше один представник обласного чемпіонату. Йдеться про ФК «Борщів». Аби цей клуб стартував, довелося справді докладати максимум зусиль, аби переконати владні структури району в необхідності його формування. Що з цього вийшло – бачимо вже за підсумками першого кола протистоянь. Впродовж півдистанції ФК «Борщів» не спромігся записати у свій актив жодного очка. А недавно ще й отримали інформацію про те, що команда може знятися із подальшої участі в змаганнях. Ось така ситуація. Що робити? Я вже розмовляв з керівництвом міста Борщова та району, а також звернувся за підтримкою до заступника ОДА, аби спільними зусиллями допомогти команді продовжити виступи в турнірі. Що з цього вийде-побачимо. Дуже хочеться, аби усі дванадцять учасників цьогорічного чемпіонату, яких непросто вдалося залучити до змагального процесу, успішно дісталися фінішу.

– З іншими клубами, які виступають в обласних баталіях, наразі подібних проблем не виникає?

– Проблеми, звісно, є в більшості клубів, але вони здебільшого вирішуються. Команди з великим бажанням беруть участь у турнірних протистояннях, намагаючись добитися вагомих результатів. Добре знаючи про стан справ в усіх командах, хочу звернутися передусім до керівників Борщівського, Зборівського, Підволочиського, Тернопільського районів, аби там більш дбайливо ставилися до футбольних команд ,які захищають інтереси цих регіонів на обласному рівні. Якщо дивитися на турнірну таблицю за підсумками першого кола змагань, то кращих показників очікували від вихованців тернопільської ДЮСШ, які на разі перебувають на передостанньому місці. Будемо сподіватися, що в другому колі їх майстерність та юнацькі амбіції допоможуть суттєво поліпшити турнірні показники.

– Давайте, Володимире Миколайовичу, трішки поговоримо й про те, які є позитивні моменти за підсумками півдистації змагань, які команди хотіли б відзначити…

– Повторю давно відому істину: там, де про команди дбають, і позитивні результати мають. Приміром, діючий чемпіон області «Нива» з Теребовлі і на проміжному фініші цьогорічного чемпіонату лідирує у змаганнях. І в цьому не бачу нічого дивного. Бо президент клубу Степан Никеруй вже впродовж тривалого часу утримує команду, дбаючи про те, аби футболісти та тренери мали усе необхідне для досягнення високих результатів. Крім цього, на Теребовлянщині і районна влада не залишається осторонь розвитку наймасовішого виду спорту. У Борщівському районі також є справжній ентузіаст і меценат футболу - Анатолій Коник, команда якого («КАМ» із села Бурдяківці) і цьогоріч упевнено бореться за лідируючі позиціє в чемпіонаті Тернопільщини. Без особливих проблем наразі вирішуються питання із забезпеченням усім необхідним команд у Заліщиках, Чорткові, Кременці. Минулорічний срібний призер чемпіонату Тернопільщини – ФК «Бережани» - дещо здав свої позиції за підсумками проміжного фінішу, але це можна пояснити передусім зміною поколінь у складі цього самобутнього колективу. Натомість бережанці у півфіналі кубка області зуміли здолати ФСК «Чортків». І тепер гратимуть у фінальному двобої з теребовлянською «Нивою», яка у непростому півфінальному протистоянні зуміла взяти гору над командою «КАМ» із Бурдяківців.

– До речі, у Бурдяківцях під час другого півфінального поєдинку між командами «КАМ» та «Нива» стався прикрий інцидент... Що можете сказати з цього приводу?

– Перший матч протистояння у Теребовлі закінчився внічию - 1:1, а в другому теребовлянці у гостях зуміли забити вирішальний гол лише на четвертій доданій хвилині гри. Але жодних претензій як до результату, так і суддівства не було. Натомість доволі некоректно,  делікатно висловлюючись, поводили себе фанати «Ниви». З цього приводу маємо відповідний рапорт інспектора двобою, який засвідчує, що теребовлянські любителі «гострих відчуттів» своєю не- адекватною поведінкою демонстрували неповагу не лише до оточуючих, але й футболу загалом.

Цей прикрий інцидент розглядатиметься на засіданні КДК і отримає належну оцінку, аби надалі не виникали подібні факти під час матчів в рамках чемпіонату та кубка Тернопільщини. Ніхто, звісно, не заперечує проти того, аби шанувальники шкіряного м’яча активно підтримували свої команди, але емоції не повинні виходити за рамки допустимих норм поведінки на спортаренах.

– На вашу думку, Володимире Миколайовичу, нинішні керівники облради та ОДА достатньо сприяють тому, аби з часом добитися такого показника, щоб в кожному районі була хоча б одна команда обласного рівня?

– Уже в процесі цьогорічних змагань мав розмову із новопризначеним головою ОДА Степаном Барною. Він пообіцяв підтримувати аматорський футбол. Попередньо домовилися про те, що після того, як будуть обрані усі керівники РДА, очільники райрад відбудеться спільна нарада, на якій будемо наполегливо вимагати, аби від кожного регіону Тернопільщини виступала команд в рамках обласного чемпіонату. Наразі ж доводиться констатувати, що у більшості районах керівники владних структур розвитком футболу на місцях цікавляться мало. Чесно кажучи, не пригадую, скажімо такого  факту, аби зі старту цьогорічних обласних баталій хоча б один керівник районного масштабу відвідав матч за участю своєї команди. Ми ж бачимо, що навіть Президент України в такий складний час для держави іноді відвідує важливі матчі за участю національної збірної, провідних клубів, то чому б і очільникам області та районів хоча б зрідка не наслідувати цей приклад? Гадаю, користь була б очевидна, бо у нас окремі відповідальні працівники більше уваги приділяють футболу тільки тоді, коли  його люблять і їх начальники.

Ярослав Гарай

 P.S. Поки матеріал з'явився на сайті ТОФФ, футбольний клуб "Борщів" змушений був знятися з розіграшу.

Джерело: http://toff.te.ua/index.php/futbolnyi-visnyk-hol/ternopilshchyna/273-futbolnyi-sezon-2015.

Переглядів: 668 | Додав: dydka85 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт

Турнірна таблиця
  КомандаВ Н П О 
1Нива Тб.2016
2Нива Тр.2206
3Збруч2016
4Агрон1205
5Нива Бер.1205
6Дністер1114
7ДСО1114
8Копичинці1023
9Козова0020
10Чортків0030











Календар матчів

Попередній матч

22 травня 2016 року

ФК "Копичинці"

/м.Копичинці/

1

"Дністер"

/м.Заліщики/

1

 

 

Наступний матч

29 травня 2016 року

"Дністер"

/м.Заліщики/

3 

"ДСО-Поділля"

/Тернопіл. р-н./

 3



Архів записів

Соціальний блок


Партнер


Розробка сайту | Гаврилюк Сергій © 2024Безкоштовний хостинг uCoz