П`ятниця, 29.03.2024, 15:58

 
Меню сайту

Конкурс прогнозистів
Прізвище Ім'яОчки
1Рацин Володя8
2Рацин Оксана6
3Кравець Юрій4
4Зятик Валентин3
5Гнип Роман3


Наше опитування
На якому місці закінчимо чемпіонат області?
Всього відповідей: 46

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Серпень » 27 » ЮРІЙ КУЗЬ: ШЛЯХ ФУТБОЛІСТА ДО УСПІХУ
11:30
ЮРІЙ КУЗЬ: ШЛЯХ ФУТБОЛІСТА ДО УСПІХУ

Одним із найпопулярніших видів спорту у світі, звісно, є футбол, який називають королем спорту. Адже саме ця гра дарує вражаючі емоції, та об’єднує людей. Багато молодих людей надають перевагу футболу, а дехто вирішує присвятити цій справі своє життя. Нещодавно наш земляк із Заліщиків Юрій Кузь, який зараз грає у складі футбольної команди Польщі, поділився із нами своїми досягненнями.  

Ще з чотирьох років маленький хлопчик грав із друзями у дворовий футбол. Коли Юрій підріс, то вирішив зайнятися цим видом спорту більш професійно, вступивши у Заліщицьку дитячу юнацько-спортивну школу. «Першим моїм тренером став Ярослав Олексів, який, до слова, зараз працює тренером футбольної команди «Дністер» м.Заліщики, – ділився Ю.Кузь. – Потім свій досвід мені передавали Володимир Приємський та Петро Дідик.

Під час навчання у ДЮСШ наша команда завжди була у лідерах. У турнірі «Шкіряний м’яч» посіла друге місце. Після одного з результативних виступів у чемпіонаті області тренери вирішили, що я можу вступити у Тернопільський педагогічний ліцей. Обидва вступних етапи я успішно пройшов».

У ліцеї Юрій навчався два роки у футбольному класі. Щодня двічі проходили тренування, а паралельно з навчанням Юрій був гравцем команди «Надія» м.Копичинці. Активні тренування дали позитивні результати.  Після закінчення ліцею Юрій почав грати за команду Чернівецької області, і це був перший його дорослий чемпіонат.

Вирішивши остаточно пов’язати своє життя із футболом, Кузь вступив у Тернопільський педагогічний університет на факультет фізичного виховання, тренувався з командою цього вишу. Але футбол – травматична гра. Травмувавши коліно, футболіст на деякий час перестав брати участь в іграх.

Але, відновивши своє здоров’я Юрій Кузь знову грав у футбол – з 2011 року за команду Добрівлян у чемпіонаті області, а з 2012 по 2014 рік був у складі ФК «Дністер» м.Заліщики на позиції лівого захисника, постійно в основному складі команди. Як захисник, добре виконував свої завдання, і водночас забивав голи, енергійно підключався до атак. Футболіст завжди самовдосконалювався, прагнучи до нових висот. Так, він був на перегляді у команду другої ліги чемпіонату України «Жемчужина-Ялта», пройшов відбір, але, на жаль, цьому спортивному клубу не дали тоді атестата.

«Минулого року я вже знав, що буду їхати на перегляд у Польщу, – розповів Юрій. – З листопада ще активніше почав тренуватися, але знову отримав травму». Та це не стало на заваді. У кінці лютого 2015 року Юрій поїхав на перегляд. Там познайомився зі своїм майбутнім другом-українцем Владиславом Тетеруком. Після насиченого тижня тренувань їх обох залишили у складі футбольної команди «Гарбаж» м.Зембшице. Юрій зараз грає бічним атакувальним півзахисником. До речі, у цій польській команді  тільки два українці – Юрій Кузь та Владислав Тетерук.

«У складі ФК «Гарбаж» я грав у четвертій лізі малопольського воєводства. В якій брали участь 16 команд», – зазначив Юрій. 

Під час нашої розмови молодий футболіст відзначив, що у Польщі більше перспектив для молодої людини в реалізації її задумів. На його думку, одна з причин – це участь Польщі у складі Європейського Союзу. «Усе облаштовано по-сучасному для занять спорту, відповідно до вимог ХХІ століття. Наприклад, у ФК «Гарбаж» є власна спеціальна тренувальна ігрова база, яка сприяє підвищенню професіоналізму гравців».

Хочеться вірити, що у недалекому майбутньому і наші українські футбольні команди зможуть похвалитися комфортними і сучасними умовами для тренувань ігри. А молодь з більшим захопленням віддаватиме перевагу спорту у своєму житті, а не, наприклад, шкідливим звичкам, бо саме спорт сприяє зміцненню здоров’я, виховує характер та силу волі.

P.S. Редакція сайту висловлює щиру подяку газеті "Колос" за наданий матеріал.

Розмову вела Ірина ІВАНСЬКА

Переглядів: 1103 | Додав: dydka85 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт

Турнірна таблиця
  КомандаВ Н П О 
1Нива Тб.2016
2Нива Тр.2206
3Збруч2016
4Агрон1205
5Нива Бер.1205
6Дністер1114
7ДСО1114
8Копичинці1023
9Козова0020
10Чортків0030











Календар матчів

Попередній матч

22 травня 2016 року

ФК "Копичинці"

/м.Копичинці/

1

"Дністер"

/м.Заліщики/

1

 

 

Наступний матч

29 травня 2016 року

"Дністер"

/м.Заліщики/

3 

"ДСО-Поділля"

/Тернопіл. р-н./

 3



Архів записів

Соціальний блок


Партнер


Розробка сайту | Гаврилюк Сергій © 2024Безкоштовний хостинг uCoz