П`ятниця, 29.03.2024, 10:20

 
Меню сайту

Конкурс прогнозистів
Прізвище Ім'яОчки
1Рацин Володя8
2Рацин Оксана6
3Кравець Юрій4
4Зятик Валентин3
5Гнип Роман3


Наше опитування
На якому місці закінчимо чемпіонат області?
Всього відповідей: 46

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Вересень » 9 » Ігор Білінський: «Заліщицький «Дністер» на 95 відсотків укомплектований вихідцями з нашого регіону».
14:24
Ігор Білінський: «Заліщицький «Дністер» на 95 відсотків укомплектований вихідцями з нашого регіону».

У віснику «Гол», що сайті Тернопільської обласної федерації футболу, опубліковано інтерв’ю президента футбольного клубу «Дністер» Ігоря Івановича Білінського, яке взяв журналіст Ярослав Гарай. Наводимо повний текст статті.

Ігор Білінський: «Заліщицький «Дністер» на 95 відсотків укомплектований вихідцями з нашого регіону».

Гадаю, шанувальники футболу добре пам’ятають, як за підсумками минулорічного чемпіонату Тернопільщини самобутньому колективові із традиційно футбольного міста Заліщики забракло буквально лічених турнірних показників, аби завершити сезон у трійці кращих клубів області. І цей факт можна віднести швидше до розряду випадкового збігу обставин, а ніж до якогось закономірного аргументу, оскільки заліщицький футбол останнім часом справді перебуває на доволі високому рівні розвитку. Досить сказати, що, приміром, у 2012 році ФК «Дністер» завоював бронзу в чемпіонаті Тернопільщини, у 2013-му – срібло. Крім того, торік  заліщицький клуб вдруге в своїй історії став володарем суперкубка області. І усі ці успіхи не випадково пов’язують передусім з людиною, для якої футбол  реально є невід’ємною частиною життя. І йдеться, звісно ж, про вже багаторічного президента і справжнього мецената ФК «Дністер» Ігоря Івановича Білінського, який, починаючи з 2011 року, активно і незмінно займається розвитком футбольного руху в Заліщицькому районі.

Штрихи до портрета. Ось, скажімо, як характеризує свого «шефа»  прес-секретар футбольного клубу Петро  Рацин, який  уже впродовж не одного десятиліття залишається справжнім ентузіастом і любителем футболу. «Ігор Іванович – це людина, яка, можна так сказати, живе футболом, буквально щоденно переймаючись проблемами як гравців головної заліщицької команди, так її майбутнім резервом, - розповідає Петро Степанович. – Приміром, форму, у якій грає нині «Дністер», він повністю придбав за власні кошти і це, до речі, вже не перший комплект, який презентує команді за той період, відколи опікається нею. Також постійно дбає і про те. аби були забезпечені усім необхідним вихованці місцевої ДЮСШ. Зараз, скажімо, у спортивній школі відбувається заміна усіх великих вікон фактично за його рахунок, бо Ігор Іванович добре розуміє, що тільки у добротних умовах можуть зростати талановиті спортсмени, серед яких обов’язково будуть майбутні гравці «Дністра».  Я б сказав ще й так: без нашого президента однозначно не було б і тих здобутків, яких команда Заліщиків досягла за останні роки. Також можу стверджувати, що головний футбольний клуб району щонайменше на п’ятдесят відсотків тримається «на плаву» завдяки його фінансовій підтримці. Зрештою, це меценат, який вкладає у футбол не лише гроші, а й свою душу. Президент постійно з колективом як під час домашніх матчів, так і виїзних»

Ділячись своїми думками з приводу  пройденого етапу обласних турнірних протистоянь, недавно  у віснику «Гол» голова федерації футболу Тернопілля, член виконкому ФФУ Володимир Мариновський також зауважив:«На одне з призових місць цьогоріч реально претендує традиційно сильний колектив заліщицького «Дністра». Приємно зазначити, що тут керівництво клубу, зокрема, президент Ігор Білінський у тісній співпраці з місцевими владними структурами сприяють тому, що футбол у Заліщиках належним чином розвивається».

Власне, з цією  думкою цілком погоджуються представники заліщицького клубу. Зокрема, його керівник  Ігор Іванович Білінський ще перед стартом нового футбольного сезоні в інтерв’ю місцевій газеті «Колос» повідомив: «Бюджет «Дністра» закладений районною і міською радами… Сподіваємось, що коштів клубові вистачить. Районна рада виділила 80 тисяч гривень, а міська – 40 тисяч. Загалом – 120 тисяч гри­вень. Таким чином, вва­жа­ємо, що на сьогодні у фінан­совому плані ми забез­пе­чені. Треба наголосити, що голови рай­держадміністрації  та  районної ради – Борис Іванович Шипітка та Іван Петрович Дрозд, а також міський голова Володимир Станіславович  Бенев’ят, депутатські корпуси районної і міської рад активно сприяють і допомагають у розвитку футболу Наддністрянщини, підтримують – у тому числі фінансово – ФК «Дністер». Велику увагу відчувають члени клубу і з боку зас­тупника голови райради, голови районної федерації футболу Василя Федоровича Лопушняка».

Завдання клубу незмінне – стати чемпіоном області

Підтвердив Ігор Іванович вище сказане авторові цих рядків і під час розмови, яка відбулася наприкінці серпня у перерві матчу 14 туру «Поділля-Агрон» - «Дністер» на стадіоні у Великих Гаях.

На фото: в центрі - президент ФК «Дністер» Ігор  Білінський, справа -  головний тренер команди Ярослав  Олексів та прес-секретарем клубу Петро Рацин (зліва).

-  Ми справді доволі тісно співпрацюємо впродовж уже кількох років з керівниками як районної влади, так і міста, - каже він. – Вони конструктивно допомагають команді і я у свою чергу вношу певну частку у спільну справу. Є розуміння того, що їм було б складно самим утримувати футбольний колектив і мені також самотужки, мабуть, не вдалося б упоратися з усіма проблемами. Власне, насамперед завдяки тому, що перші особи нашого краю не байдужі до футболу і я його люблю, футболісти та тренери мають непогані умови для роботи. Як на нинішній непростий період, який переживає наша держава, вважаю,  «Дністер» здебільшого забезпечений усім необхідним і має усі можливості боротися за високі позиції в обласних турнірах.

- Ви вже доволі тривалий час очолюєте заліщицький клуб, який,  як відомо, за цей період добився доволі вагомих показників. Хотілося б кілька слів почути про те, чим пов’язане ваше життя з футболом?

- «Дністром», якщо можна так сказати,  опікаюся ще з 2011 року, а до цього у нас на Заліщанщині була команда «Добровляни», яка навіть грала один рік в обласних баталіях, а також ставала чемпіоном району, неодноразово виборювала кубкові турніри. До речі, багато футболістів з цього колективу, які тоді були ще зовсім юні, нині успішно виступають у складі «Дністра». І зараз мені особливо приємно констатувати, що головна команда району фактично на 95 відсотків укомплектована вихідцями з нашого регіону. Зазначу, що раніше за неї грало завжди чимало приїжджих майстрів шкіряного м’яча. Тепер же стараємося знаходити і залучати в колектив здібних вихованців з місцевої спортшколи, запрошуємо також кращих, які виступають у рамках різноманітних районних турнірів.

- А вам особисто доводилося займатися найпопулярнішим видом спорту?

- Якщо  говорити про моє безпосереднє відношення до футболу, то свого часу грав за команди ДЮСШ, вихованцем якої був, а також нетривалий період виступав у молодості в складі заліщицького «Дністра». Відтак, було навчання у Києві, де грав за інститутську команду, яка брала участь у змаганнях на першості столиці України. Коли ж одружився і розпочав свою трудову кар’єру, то з футболом на років вісім довелося розлучитися. Коли вже виповнилося понад тридцять років, доля звела мене з Добровлянами, де ще якийсь час грав, а водночас допомагав команді. А далі уже почалася, так би мовити, історія моєї співпраці з ФК «Дністер»…

- Відомо, що ваш клуб вже виборював бронзові, срібні нагороди, суперкубок у рамках обласних баталій. А яке завдання стоїть перед ним у цьогорічному футбольному сезоні?

- Однозначно можу сказати, що за перше місце боротися буде дуже важко, оскільки відрив наразі від одноосібного лідера – теребовлянської «Ниви» – досить суттєвий, хоча до фінішу ще не відомо як будуть розгортатися турнірні протистояння. А  другу позицію обов’язково будемо пробувати вибороти, незважаючи на те, що і тут маємо серйозних конкурентів.

- Як би ви, Ігорю  Івановичу, оцінили  вже пройдений командою етап цьогорічного чемпіонату Тернопільщини з футболу?

- Переконаний у тому, що за дещо кращих обставин, ніж ті, які склалися у колективі впродовж першого кола змагань, могли б реально претендувати і на лідерські позиції. З різних причин на шляху до проміжного фінішу не могли стабільно і повноцінно виступати у складі «Дністра» щонайменше  п’ятеро провідних виконавців. Дехто через серйозні травми, а троє взагалі залишили колектив. Були моменти, коли на лаві запасних майже не залишалося футболістів. Це й стало причиною необов’язкових очкових втрат, яких зазнали у першому колі чемпіонату. А надолужувати втрачене, як відомо, непроста справа.

- Та як би там не було, «Дністер» продовжує наразі реально претендувати щонайменше на друге місце у підсумку цьогорічного чемпіонату області. І чия у цьому, на вашу думку, насамперед заслуга?

- Звичайно, передусім відзначив би нашого тренера і водночас одного з провідних гравців клубу Ярослава Олексіва. Свого часу він виступав у дніпропетровському «Дніпрі», в складах закордонних клубів… У його активі є також незабутній сезон, коли був капітаном заліщицького «Дністра», який ще у 2004 році став чемпіоном області. І тепер Ярослав Васильович докладає максимум зусиль, аби головний клуб нашого регіону продовжив славні футбольні традиції.  Найкращих слів заслуговують й інші наші досвідчені виконавці, зокрема,  Михайло Рябий,  Роман Буртник,  Богдан Скибінський, Андрій Ковалишин та інші, за плечима у яких велика школа футбольної майстерності. А молодь рівняється на них і поступово також  набуває високого рівня гри. Чималий обсяг організаційної роботи в клубі  виконує і наш незмінний прес-секретар Петро Рацин, який пише книгу з історії «Дністра», готує програмки, різноманітні вимпели, плакати , які сприяють популяризації не лише нашої команди, а й заліщицького футболу загалом.

На превеликий жаль, цьогоріч  трагічно загинув легендарний гравець, тренер і організатор заліщицького  «Дністра» Петро Дідик. Незважаючи навіть на те, що його вже нема серед нас, той величезний досвід, який він передав футболістам і наставникам команди,  досі допомагає успішним її виступам. Світла йому пам’ять!

- Скажіть, Ігорю Івановичу, загалом є у вас така мрія, аби «Дністер» знову став володарем обласного чемпіонського титулу?  

- Чесно вам скажу, що у Заліщиках фактично ніколи іншого завдання, ніж стати чемпіоном, перед командою і не ставили. І усі ці сезони, відколи опікаюся футбольним клубом, ми, власне, і прагнемо підкорити омріяну вершину. Наразі цього не вдалося зробити, але ми не збираємося відступати. Отож, наше завдання незмінне – стати чемпіонами.

- Не жалкуєте з приводу того, що доводиться власні кошти вкладати у розвиток футболу і, якою саме підприємницькою діяльністю займаєтеся?

- Ми з дружиною займаємося приватним бізнесом – маємо  зокрема, хлібопекарню і кондитерський цех. Переконаний у тому, що сприяти розвитку футболу і своєму краї – справа благородна і потрібна людям. Якщо ж робиш її від щирого серця і з непідкупним задоволенням, тоді й жалкувати ні про що не доводиться.

- А відчуваєте вдячність за допомогу команді принаймні, скажімо, від її шанувальників?

- «Дністер» має чималу групу справжніх прихильників, які щиро вболівають за колектив і у домашніх матчах,  і тоді, коли виїжджають підтримати рідну команду на виїзні протистояння. І це не може не надихати як футболістів та тренерів, так і усіх людей, яким не байдужа доля головної футбольної дружини нашого району.

Ярослав Гарай,  вісник «Гол»

P.S. Здобувши  переконливу перемогу з рахунком  3:0 у Великих Гаях, заліщицькі футболісти перемістилися на другу позицію турнірного протистояння, А минулої неділі у рамках 15 туру чемпіонату Тернопільщини «Дністер» вдома зіграв унічию (0:0) із головним конкурентом в боротьбі за «срібло» - командою  «КАМ» із Борщівщини – і таким чином залишився на другому місці.

Джерело: http://toff.te.ua/index.php/futbolnyi-visnyk-hol/ternopilshchyna/350-chempionat-ternopil-shchini-projdenij-etap-zmagan-pidsumovuyut-predstavniki-komand-yaki-berut-uchast-u-ts-ogorichnikh-oblasnikh-futbol-nikh-bataliyakh-2.

Сергій Дудка

редактор сайту, спортивний оглядач.

Переглядів: 1644 | Додав: dydka85 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт

Турнірна таблиця
  КомандаВ Н П О 
1Нива Тб.2016
2Нива Тр.2206
3Збруч2016
4Агрон1205
5Нива Бер.1205
6Дністер1114
7ДСО1114
8Копичинці1023
9Козова0020
10Чортків0030











Календар матчів

Попередній матч

22 травня 2016 року

ФК "Копичинці"

/м.Копичинці/

1

"Дністер"

/м.Заліщики/

1

 

 

Наступний матч

29 травня 2016 року

"Дністер"

/м.Заліщики/

3 

"ДСО-Поділля"

/Тернопіл. р-н./

 3



Архів записів

Соціальний блок


Партнер


Розробка сайту | Гаврилюк Сергій © 2024Безкоштовний хостинг uCoz