Четвер, 25.04.2024, 04:04

 
Меню сайту

Конкурс прогнозистів
Прізвище Ім'яОчки
1Рацин Володя8
2Рацин Оксана6
3Кравець Юрій4
4Зятик Валентин3
5Гнип Роман3


Наше опитування
На якому місці закінчимо чемпіонат області?
Всього відповідей: 46

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Квітень » 22 » Діалог з президентом клубу та головним тренером
13:28
Діалог з президентом клубу та головним тренером

  3 травня 2015 року стартуватиме XXVI чемпіонат Тернопільської області з футболу. У цих спортивних змаганнях братиме участь ФК «Дністер» (м. Заліщики). До речі, якщо вести мову про сучасні перемоги клубу, то за останні роки наша команда досягала високих результатів у футбольних баталіях. Так, наприклад, у 2012 році ФК «Дністер» завоював бронзу в чемпіонаті області, у 2013-му – срібло. Крім того, у 2014 році заліщицький «Дністер» вдруге в своїй історії став володарем суперкубка області.

  Напередодні відповідальних футбольних змагань головний редактор газети «Колос» Оксана Іванівна Дяків вела діалог про важливі питання підготовки команди до обласного чемпіонату під час зустрічі «за круглим столом» із президентом ФК «Дністер» Ігорем Івановичем Білінським, який, починаючи з 2011 року, активно займається просуванням футбольного руху в Заліщицькому районі, а також із головним тренером команди Ярославом Васильовичем Олексівим та прес-секретарем футбольного клубу Петром Степановичем Рацином.

 

– Ні для кого не є таєм­ницею, що сучасний ук­раїнський футбол пере­живає не найкращі часи. Це стосується, насам­пе­ред, фінансування клубів. Наскільки бюджет «Дні­стра» забезпечить успі­шний виступ команди у сезоні?

Ігор Білінський: «Бюджет «Дністра» закладений районною і міською радами. На цей момент ми ще не зна­ємо, скільки гратиме команд у чемпіонаті, бо чим більше команд, тим більше ігор і відповідно витрат. Але сподіваємось, що коштів клубові вистачить. Районна рада виділила 80 тисяч гривень, а міська – 40 тисяч. Загалом – 120 тисяч гри­вень. Таким чином, вва­жа­ємо, що на сьогодні у фінан­совому плані ми забез­пе­чені.

Треба наголосити, що голови Заліщицької рай­держадімінстрації та Залі­щицької районної ради – Борис Іванович Шипітка та Іван Петрович Дрозд, а також міський голова Володимир Станіславович  Бенев’ят, депутатські корпуси районної і міської рад активно сприяють і допомагають у розвитку футболу Наддністрянщини, підтримують – у тому числі фінансово – ФК «Дністер». Велику увагу відчувають члени клубу з боку зас­тупника голови райради, голови районної федерації футболу Василя Федоровича Лопушняка».

- Як проходила підго­товка клубу до нового сезону?

Ярослав Олексів: «Від­булося п’ять ігор, зокрема три товариські та дві – у рам­ках кубка пам’яті редак­тора районної газети «Ко­лос» 1965-1975 років Петра Ковальчука.  Це були дві гри з ФК «Добровляни» (3:2 на користь заліщан, а також 1:3 – виграли «Добровляни»), з ФК «Дністер» (с.Дорошівці Заставнівського району Чернівецької області з ні­чийним результатом: 3:3), з ФСК «Чортків» (рахунок 3:1 – на користь ФК «Дністер»), з ФК «Арсенал» (м.Фастів, Київська область, рахунок 1:0 на користь «Дністра»). Проводяться тренування, під час яких застосовуємо індивідуальний підхід щодо підвищення рівня фізичної підготовки гравців, запла­новані також інші ігри».

- Які завдання ставить перед «Дністром» район­на федерація футболу?

Ігор Білінський: «Зав­дання районною федерацією ставляться тільки найвищі, тобто курс – на перемогу, щоб стати чемпіоном. Оста­нні 4 роки показали хороший потенціал команди, адже «Дністер» завойовував високі призові місця».

- Наскільки змінився особовий склад команди? Чи залучені нові гравці?

 Ярослав Олексів: «Особовий склад оновився майже на 60 відсотків, за­лучено біля 10 нових грав­ців. Із 28 гравців, які були представлені в заявочному аркуші «Дністра» у 2014 році, цьогоріч залишилось тільки 13. Майже весь склад команди представляють жителі Заліщицького району. Тільки четверо чоловік – із Буковини, але вони багато років грали за «Дністер», є вихідцями з ближніх сіл. Ці гравці у свій час відвідували Заліщицьку ДЮСШ».

Ігор Білінський: «За два тижні до початку сезону команда на 95 відсотків вже укомплектована. ФК «Дніс­тер» сьогодні це: Іван Мель­ник, Олександр Шацький – воротарі; гравці в полі – Роман Буртник, Роман Се­менюк, Андрій Ковалишин, Михайло Рябий, Богдан Ски­бінський, Володимир Лесь­ків, Євген Гурін, Іван Тара­балка, Олександр Гнида, Назар Стратій, Іван Городин­ський, Андрій Базюк, Богдан Гусляк, а також молодіжна частина команди – Олег Тракало, Андрій Пилип’юк, Роман Левицький, Ігор Ра­цин, Владислав Токарчук, Юрій Гричан, які подають великі надії. Наприклад, Олег Тракало, якому 18-й рік, у свій час дебютував у футболі, зокрема в команді ФК «Тер­нопіль», ставши наймолод­шим учасником серед фут­болістів команд першої ліги, його запрошували грати за збірну України. Можуть взя­ти участь в обласному фут­больному чемпіонаті також ще один-два футбо­лісти, пошуками яких займа­ється керівництво коман­ди».

- Уболівальники знають і про молодіжну футбо­ль­ну команду. У яких змага­ннях вона братиме участь?

Петро Рацин: «Молодіжна команда, яка є резервом «Дністра», виступає у пер­шості району під назвою ФК «Заліщики», до її складу вхо­дять 25 футболістів. Вони прой­шли школу або зай­ма­ються в Заліщицькій дитячо-юнацькій спортивній школі (ДЮСШ). Їхніми тренерами були Ярослав Тихолаз та Іван Добровольський, а в цьому сезоні молодь трену­ватиме Дмитро Андрусик. Ця команда грає з 2011 року в чемпіонаті району і за цей час у 2012 році ФК «Залі­щики» ставала чемпіоном району, володарем кубка та суперкубка, а в 2014 році молоді гравці завоювали кубок району.

Якщо бути до кінця чесним і об'єктивним, то треба добавити до вищесказаного, що крім ФК «Заліщики» фарм-клубом ФК «Дністер» також можна вважати і ФК «Добрівляни». Адже саме в цьому клубі шліфують свою майстерність вихованці Заліщицької ДЮСШ, футбоілсти головної команди: Олександр Гнида, Роман Семенюк, Андрій Пилип'юк, Владислав Токарчук, Роман Левицький, Богдан Гусляк, Олег Тракало, Юрій Гричан - майбутнє заліщицького футболу. Цей клуб у сезоні 2014 року став чемпіоном та володарем супер-кубка району, обігравши в фіналі володаря кубка району - ФК «Заліщики». Тренером даної команди на добровільних засадах є викладач ДЮСШ, житель села Добрівляни Володимир Приємський. Йому допомагають корінні добрівлянці: Володимир Гевлюк, Павло Довганюк і Микола Гуйван».

- Ярославе Васильовичу, хто, на Вашу думку, як тре­нера є головними конку­рентами «Дністра» в чем­піонаті області в боротьбі за перемогу?

Ярослав Олексів: «Зро­зуміло, що це – минулорічні чемпіони та володарі кубка області: ФК «Нива» (м.Тере­бовля), а також срібні та бронзові призери 2014 року – ФК «Бережани» та ФК «Борщів». У міжсезонні футбольний клуб «Дністер» не мав нагоди грати з цими командами, щоб перевірити свої можливості у двобої з названими лідерами. Але, звісно, кожна команда-учас­ниця чемпіонату може пока­зати високі результати».

- У якому форматі буде відбуватись XXVI чем­піонат області?

Ігор Білінський: «В обла­сних змаганнях 2015 року візьмуть участь 12-14 ко­манд, які змагатимуться у два кола за класичною фор­мулою: гра вдома та гра на виїзді».

- У якій спортивній фор­мі перебувають лідери «Дністра»? Чи готові вони взяти гру на себе і повести команду до перемоги?

Ярослав Олексів: «Деякі наші гравці пройшли другу лігу, а також всі члени коман­ди пройшли збори. Вони пере­бувають у хорошій фізичній формі. Травмованих немає. Серед лідерів - Богдан Ски­бінський, Роман Буртник, Михайло Рябий, Андрій Ко­валишин та інші».

- Коротка лава запасних: чи не загрожує це «Дніст­ру»?

Ігор Білінський: «У нас – не коротка лава запасних. Є достатньо гравців, багато молодих членів команди, а  по ходу чемпіонату ми бу­демо стежити за молоддю».

- Який футбольний стиль (атакуючий, захис­ний) притаманний «Дні­стру»?

Ярослав Олексів: «ФК «Дністер» надає перевагу атакуючому футболу, оскі­льки головна мета для грав­ців – це перемога. Як мо­виться, щоб виграти, зав­жди треба забити на один гол більше у ворота супро­тивника. Загалом, ефектив­ними є всі лінії «Дністра»: воротаря, захисту,  півза­хисту і нападу».

- Наскільки футболісти «Дністра» вмотивовані показувати високі резуль­тати в чемпіонаті області? Це стосується, насам­перед, фінансового забез­печення.

Ігор Білінський: «Фінан­сова складова забезпечена, з гравцями укладені усні контракти, які будуть вико­ну­ватися. Головне завдання футболістів – показувати високий клас гри і радувати своїх уболівальників заби­тими голами та перемо­гами».

- Ще одна болюча тема у футболі – суддівство. Наскільки якісним та не­упередженим воно є на чемпіонаті області?

Ігор Білінський: «На чемпіонаті області рівень суддівства досить високий. Судді компетентні та квалі­фіковані. Тільки хороші оцін­ки можна дати таким суд­дям, як Владислав Русанюк, Назар Лівіцький, Андрій Яблонський, Богдан Бучинський, Олег Когут та інші».

- Будь-який клуб – і «Дні­стер» не виняток – має своїх уболівальників. Наскільки в іграх відчутна підтримка «дванадцятого» гравця? Що ви можете сказати про уболіваль­ників клубу?

Ігор Білінський: «Сфор­мувалось, можна сказати, вболівальницьке ядро. Це – палкі вболівальники, які систематично присутні на усіх матчах, а також підтри­мують ФК «Дні­стер» під час виїзних ігор: Іван Білін­ський, Воло­димир Джу­мага, Василь Олексюк, Во­ло­димир Ра­цин, Андрій Гурін, Сергій Дудка, Іван Ам­брик, Воло­димир Гибай­ло, Олег Сам­бор­ський, Рус­лан Лисак, Орест Гойман та багато ін­ших. На ближні ігри виїж­д­жають власним транспор­том до 50 чоловік уболі­валь­ників. Ми вдя­чні всім шану­вальникам «Дні­стра» за відданість та підтримку».

- Чи є зміни у тренер­сь­кому штабі в цьому се­зоні?

Ігор Білін­ський: «Новий сезон команда «Дністер» розпочала з талановитим амбіційним і перспективним тренером Ярославом Васи­льовичем Олексівим, на якого ми покладаємо великі надії. Йому допомагає граю­чий тренер Андрій Олек­сійович Ковалишин».

 - Чи потрібні тренерські ліцензії (сертифікати) для тренування аматорських команд? Які відомі тре­нери для Вас, Ярославе Васильовичу, є взірцем? Кого наслідуєте?

Ярослав Олексів: «Для тренування аматорської команди ліцензія не вима­гається, але ми підтримуємо тісні контакти з тренерами ФК «Тернопіль», отримуючи кваліфіковані поради та консультації. Це – Василь Петрович Івегеш та Анатолій Петрович Назаренко. Зви­чайно, зразком тренера є Валерій Лобановський, який у свій час дуже успішно тренував київське «Дина­мо». Цікавий досвід і ни­нішнього тренера цієї команди Сергія Реброва».

- Як перевіряється стан здоров’я гравців? Чи застосовується індивідуа­льний план фізичної під­готовки кожного футбо­ліста? Хто працює як медик із командою?

Ігор Білінський: «Перед початком сезону гравці проходять медичний огляд на базі Заліщицької районної поліклініки. Лікарем команди є Юрій Яремович Якимчук, який зараз перебуває в зоні АТО. Але під час проведення гри на нашому полі працює лікар, скерований адмініст­рацією Заліщицької центра­льної районної лікарні, а під час виїзних ігор команду «Дністра» також супро­воджує медик».

- Наскільки тренери контролюють дотримання режиму футболістами? Мова йде про вживання спиртного та тютю­нопа­ління.

Ігор Білінський: «У цьо­му питанні повинен працю­вати професіоналізм. Кожен має тренуватись, контро­лю­вати себе, бо у складі команди грають тільки сильніші. Відповідальність у цьому питанні покладається на самих учасників команди. А наші футболісти – це гравці віком від 18 до 37 років, тобто молодість перепліта­ється з досвідом, а від­повідно є дисципліна».

- Чи цікавляться футбо­лісти суспільно-політич­ним життям району і чи­тають газету «Колос», яка активно і систематично висвітлює усі футбольні змагання?

Ігор Білінський: «Ми під­тримуємо і продовжува­ти­мемо співпрацю з «Коло­сом», який найактивніше з усіх районок Тернопілля і цілеспрямовано розповідає про спортивне життя Над­дінстрянщини, а також збіль­шимо кількість передпла­чених примірників, адже найкраще отримувати відо­мості про життя краю з пер­шоджерела. Крім того, ми розширюємо можливості інформування шануваль­ників футболу про життя клубу. Багато в цьому питанні робить його прес-секретар Петро Рацин».

Петро Рацин: «Для ін­формаційного забезпечення діяльності ФК «Дністер», а також до відкриття XXVI чемпіонату області буде оформлено спеціальний стенд, на якому предста­вимо повну інформацію щодо життя клубу, його сього­дення та планів на майбут­нє. Готуємо до випуску кольорові буклети під назвою: «ФК «Дністер» – у XXVI чемпіонаті області з футболу», вимпели команди, а також вітальний банер».

Ігор Білінський: «Від імені ФК «Дністер» запрошую шанувальників шкіряного м’яча, усіх небайдужих до спорту жителів Заліщиць­кого району і його гостей стати активними вболіваль­никами нашої команди під час відкриття чемпіонату та проведення ігор у рамках обласний баталій, щоб підтримувати наших гравців з трибун міського стадіону в Заліщиках та на стадіонах Тернопілля. Найсвіжішу інформацію про футбольні новини ви можете знайти на сайті ФК «Дністер»: www.fc-dnister.at.ua (ре­дак­тор сайту – Сергій Дудка).

Крім того, команда рада буде підтримці з боку нових меценатів та спонсорів, адже фінансова складова для розвитку футболу є важливою».

- Спасибі за цікаву роз­мову. Бажаю нових пере­мог футбольному клубу «Дніс­тер» у цьому сезоні!

Інтерв’ю вела Оксана ДЯКІВ

Світлина Ірини ІВАНСЬКОЇ

 

P.S. Редакція сайту ФК «Дністер» висловлює щиру вдячність редакції газети «Колос» і особисто її головному редактору Оксані Іванівні Дяків за систематичне висвітлення матеріалів з життя ФК «Дністер» на сторінках газети, а також за наданий матеріал-інтерв’ю  для сайту. Дане інтерв’ю буде опубліковане в найближчому номері газети «Колос».

Переглядів: 1520 | Додав: k1ll0k | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт

Турнірна таблиця
  КомандаВ Н П О 
1Нива Тб.2016
2Нива Тр.2206
3Збруч2016
4Агрон1205
5Нива Бер.1205
6Дністер1114
7ДСО1114
8Копичинці1023
9Козова0020
10Чортків0030











Календар матчів

Попередній матч

22 травня 2016 року

ФК "Копичинці"

/м.Копичинці/

1

"Дністер"

/м.Заліщики/

1

 

 

Наступний матч

29 травня 2016 року

"Дністер"

/м.Заліщики/

3 

"ДСО-Поділля"

/Тернопіл. р-н./

 3



Архів записів

Соціальний блок


Партнер


Розробка сайту | Гаврилюк Сергій © 2024Безкоштовний хостинг uCoz